Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Ziemniaki zapiekane ze szpinakiem i frankfurterkami

Fantastyczna propozycja na ciepłą kolację. Wystarczy kilka składników, pyszna słodko - kwaśna musztarda stołowa i kompozycja przypraw, by stworzyć małe, ale pożywne kulinarne cudo.

Składniki
Porcja dla: 6
Sposób przygotowania
15 min Czas przygotowania 40 min Czas gotowania
15 min Czas przygotowania
40 min Czas gotowania
  • Obrane ziemniaki pokój na bardzo cienkie plastry.

  • Dodaj szpinak, pokrojone w plasterki frankfurterki, rozmaryn.

  • Dodaj śmietanę wymieszaną z musztardą, dopraw gałką muszkatołową, solą, świeżo zmielonym pieprzem i dokładnie wymieszaj.

  • Ziemniaki ułóż w naczyniach do sufletów i dokładnie ubij zawartość.

  • Piecz w piekarniku w temperaturze 170 stopni około 40 minut.

Porady Gotowanie

W wersji wege frankfurterki zastąp cukinią i omiń śmietanę. Będzie pyszna wegetariańska kolacja.

Oceny i komentarze: 0