Kroimy ziemniaki w małą kostkę, przesmażamy i przekładamy do miski.
Po chwili dodajemy kapary, doprawiamy solą i pieprzem.
Grzyby portobello myjemy, ucinamy trzonek, smarujemy oliwą i grillujemy kapeluszem od góry.
Po chwili na grzyby kładziemy ser w plastrach i pieczemy, aż się rozpuści.
Na patelni przesmażamy 1 cebulę pokrojoną w piórka, dodajemy do ziemniaków i mieszamy.
Do osobnej miski wbijamy jajka jajka, roztrzepujemy, dolewamy do miski w której znajdują się ziemniaki z cebulą.
Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy oregano, solą i pieprzem do smaku.
Na rozgrzaną patelnię z oliwą wykładamy doprawione ziemniaki.
Patelnię przykrywamy i zmniejszamy gaz.
Po kilku minutach przy pomocy talerza przerzucamy tortille na druga stronę i smażymy, aż jajka się zetną.
Cebulę, pomidory i paprykę kroimy w drobną kostkę.
Na rozgrzanej patelni przesmażamy czosnek i dodajemy pokrojone warzywa.