1Dokładnie zmieszaj wszystkie przyprawy w małej miseczce. Odstaw na bok.
2Rozgrzej olej na dużej żeliwnej patelni na średnim ogniu. Dodaj cebulę i smaż, mieszając, aż stanie się przezroczysta, zajmie to około 5 minut. Dodaj czosnek i nadal smaż, mieszając. Dodaj bakłażana i cukinię i nadal mieszaj, smaż przez 10-15 minut, aż warzywa zmiękną.
3Zmniejsz ogień. Dodaj 1 łyżkę mieszanki przypraw Shakshuka, sól, koper, mielony koperek, wymieszaj warzywa i przykryj. Zwiększ ogień. Dodaj pomidory, mieszaj przez 3-5 minut, aż sos zgęstnieje.
4Zmniejsz ogień na mały, łyżką zrób 6 wgłębień w sosie. Wbij w nie jajka i przykryj pokrywką. Smaż przez 10-15 minut (10 minut, jeśli wolisz płynne żółtka, 15 minut – żółtka ścięte). W razie potrzeby można smażyć jeszcze na rozgrzanym grillu i posyp natką pietruszki.
5Podawaj z chrupiącymi kromkami chleba.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.