Szukasz grillowych inspiracji?
Zapisz się na nasz newsletter a prześlemy Ci ciekawe przepisy!
Szukasz grillowych inspiracji?
Zapisz się na nasz newsletter a prześlemy Ci ciekawe przepisy!
Możesz w każdej chwili się wypisać.
Kukurydza to skarbnica potrzebnych witamin i minerałów. Wspomaga walkę z nadciśnieniem i cukrzycą, chroni przed chorobami serca. Dlatego warto jeść ją w sezonie jak najczęściej. Ma przyjemny słodki smak, więc lubią ją również dzieci. Wypróbuj nasz przepis na pikantną wersję kukurydzy z grilla.
Kukurydzę umyj, nasmaruj dokładnie oliwą i ułóż na kratce od grilla w dość gorącym miejscu.
Piecz, aż kukurydza będzie miękka, w niektórych miejscach ziarenka mogą się lekko przyrumienić. Kontroluj stopień wypieczenia.
Włóż do miseczki rozpuszczone masło, dodaj sól, chili, paprykę i wszystko skrop sokiem z limonki. Wymieszaj dokładnie zawartość.
Upieczoną kukurydze polej pikantnym sosem i posyp szczypiorkiem.
Jeśli nie jesteś fanem ostrych smaków, zamiast chili dodaj 2 łyżeczki płynnego miodu z akacji i przypraw słodką papryką.
Szukasz grillowych inspiracji?
Zapisz się na nasz newsletter a prześlemy Ci ciekawe przepisy!
Szukasz grillowych inspiracji?
Zapisz się na nasz newsletter a prześlemy Ci ciekawe przepisy!
Możesz w każdej chwili się wypisać.