[x]

Szukasz grillowych inspiracji?

Zapisz się na nasz newsletter a prześlemy Ci ciekawe przepisy! 

 

Nie pytaj więcej

Szukasz grillowych inspiracji?

Zapisz się na nasz newsletter a prześlemy Ci ciekawe przepisy!

Akceptuję regularmin portalu

Możesz w każdej chwili się wypisać.

00 0
image
Oceń

Pikantna kukurydza z grilla

Kukurydza to skarbnica potrzebnych witamin i minerałów. Wspomaga walkę z nadciśnieniem i cukrzycą, chroni przed chorobami serca. Dlatego warto jeść ją w sezonie jak najczęściej. Ma przyjemny słodki smak, więc lubią ją również dzieci. Wypróbuj nasz przepis na pikantną wersję kukurydzy z grilla.

Składniki
Porcja dla: 8
Sposób przygotowania
5 min Czas przygotowania 10 min Czas gotowania
5 min Czas przygotowania
10 min Czas gotowania
  • Kukurydzę umyj, nasmaruj dokładnie oliwą i ułóż na kratce od grilla w dość gorącym miejscu.

  • Piecz, aż kukurydza będzie miękka, w niektórych miejscach ziarenka mogą się lekko przyrumienić. Kontroluj stopień wypieczenia.

  • Włóż do miseczki rozpuszczone masło, dodaj sól, chili, paprykę i wszystko skrop sokiem z limonki. Wymieszaj dokładnie zawartość.

  • Upieczoną kukurydze polej pikantnym sosem i posyp szczypiorkiem.

Porady Gotowanie

Jeśli nie jesteś fanem ostrych smaków, zamiast chili dodaj 2 łyżeczki płynnego miodu z akacji i przypraw słodką papryką.

Oceny i komentarze: 0

[x]

Szukasz grillowych inspiracji?

Zapisz się na nasz newsletter a prześlemy Ci ciekawe przepisy! 

 

Nie pytaj więcej

Szukasz grillowych inspiracji?

Zapisz się na nasz newsletter a prześlemy Ci ciekawe przepisy!

Akceptuję regularmin portalu

Możesz w każdej chwili się wypisać.