[x]

Szukasz kulinarnych inspiracji?

Zapisz się na nasz newsletter a prześlemy Ci ciekawe przepisy na dania z grilla!

Nie pytaj więcej

Szukasz grillowych inspiracji?

Zapisz się na nasz newsletter a prześlemy Ci ciekawe przepisy!

Akceptuję regularmin portalu

Możesz w każdej chwili się wypisać.

00 0
image
Oceń

Pieczone marchewki z grilla

Szukasz pomysłu na wegetariańskie danie z grilla? Niepozorne marchewki w marynacie z soku pomarańczowego, sosu sojowego, syropu z agawy (albo miodu!) i klasyczną przyprawą Kamis zmienią się w zaskakującą przekąskę z grilla. Pasują też jako dodatek do mięs z grilla. Twoje dzieci też je pokochają - to doskonałe danie z grilla dla dzieci!

Składniki
Porcja dla: 4
Sposób przygotowania
10 min Czas przygotowania 25 min Czas gotowania
10 min Czas przygotowania
25 min Czas gotowania
  • Syrop z agawy wymieszaj z sokiem pomarańczowym, sosem sojowym i dodaj przyprawę Kamis Grill klasyczny.

  • Oczyszczone marchewki umieść w zamykanym woreczku foliowym, wlej marynatę, dokładnie wymieszaj i odstaw na 20 minut.

  • Piecz na ruszcie zawinięte w kopertę z folii aluminiowej przez około 25 minut.

  • Pod koniec wyjmij z foli, posmaruj masłem i połóż bezpośrednio na ruszcie, piecz jeszcze około 5 minut.

Porady Gotowanie

Zamiast syropu z agawy możesz użyć ulubionego miodu.

 

 

Oceny i komentarze: 0

[x]

Szukasz kulinarnych inspiracji?

Zapisz się na nasz newsletter a prześlemy Ci ciekawe przepisy na dania z grilla!

Nie pytaj więcej

Szukasz grillowych inspiracji?

Zapisz się na nasz newsletter a prześlemy Ci ciekawe przepisy!

Akceptuję regularmin portalu

Możesz w każdej chwili się wypisać.