Szukasz kulinarnych inspiracji?
Zapisz się na nasz newsletter a prześlemy Ci ciekawe przepisy na dania z grilla!
Szukasz grillowych inspiracji?
Zapisz się na nasz newsletter a prześlemy Ci ciekawe przepisy!
Możesz w każdej chwili się wypisać.
Szukasz pomysłu na wegetariańskie danie z grilla? Niepozorne marchewki w marynacie z soku pomarańczowego, sosu sojowego, syropu z agawy (albo miodu!) i klasyczną przyprawą Kamis zmienią się w zaskakującą przekąskę z grilla. Pasują też jako dodatek do mięs z grilla. Twoje dzieci też je pokochają - to doskonałe danie z grilla dla dzieci!
Syrop z agawy wymieszaj z sokiem pomarańczowym, sosem sojowym i dodaj przyprawę Kamis Grill klasyczny.
Oczyszczone marchewki umieść w zamykanym woreczku foliowym, wlej marynatę, dokładnie wymieszaj i odstaw na 20 minut.
Piecz na ruszcie zawinięte w kopertę z folii aluminiowej przez około 25 minut.
Pod koniec wyjmij z foli, posmaruj masłem i połóż bezpośrednio na ruszcie, piecz jeszcze około 5 minut.
Zamiast syropu z agawy możesz użyć ulubionego miodu.
Szukasz kulinarnych inspiracji?
Zapisz się na nasz newsletter a prześlemy Ci ciekawe przepisy na dania z grilla!
Szukasz grillowych inspiracji?
Zapisz się na nasz newsletter a prześlemy Ci ciekawe przepisy!
Możesz w każdej chwili się wypisać.