Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »

Krem z buraków

Zrób coś nowego na kanapki. Pożywny i zdrowy krem z buraków i fasoli to propozycja na śniadanie lub kolację - nie tylko dla wegetarian. Przepis przygotował nasz szef kuchni w ramach programu "Kulinarnie mocni".

Składniki
Porcja dla: 4-6 osób
Sposób przygotowania
15 min Czas przygotowania 1 godz.15 min Czas gotowania
15 min Czas przygotowania
1 godz.15 min Czas gotowania
  • Buraki zawiń w folie aluminiową i piecz około 75 min. w temperaturze 180 stopni.

  • Do obranych, upieczonych buraków dodaj odcedzoną fasolę, pokrojoną w kostkę, podsmażoną na oleju cebulę oraz sok z cytryny.

  • Wszystko razem zmiksuj, dodaj zioła i przyprawy, dokładnie wymieszaj.

  • Krem przełóż do słoiczka, zalej roztopionym masłem, odstaw do lodówki.

  • Podawaj z ulubionym pieczywem.

Porady Gotowanie

Buraki możesz również ugotować - bez obierania. Do obierania buraków najlepiej załóż rękawiczki.

 

Wypróbuj przepis na chlebowe "Zrazy" na szybko. Możesz w nich wykorzystać Krem z buraków.

Oceny i komentarze: 1

Dodaj komentarz

Komentarze

  • Ewelina Wilk na 8/8/2017

    Czy zamiast piec buraki w piekarniku mogę je ugotować? Jesli tak to jak długo mam to robić?

    Odpowiedz Czy to było pomocne?