Rozumiem i zgadzam się z polityką prywatności dotyczącą tej strony and
4 średnie buraki
1 puszka białej fasoli
1 cebula
1-2 łyżki oleju
1-2 łyżki masła
2-3 łyżki soku z cytryny
1 łyżeczka Lubczyk
1 łyżeczka Majeranek w słoiczku
1 łyżeczka Czosnek granulowany w słoiczku
Pieprz czarny mielony w słoiczku
Sól morska
Buraki zawiń w folie aluminiową i piecz około 75 min. w temperaturze 180 stopni.
Do obranych, upieczonych buraków dodaj odcedzoną fasolę, pokrojoną w kostkę, podsmażoną na oleju cebulę oraz sok z cytryny.
Wszystko razem zmiksuj, dodaj zioła i przyprawy, dokładnie wymieszaj.
Krem przełóż do słoiczka, zalej roztopionym masłem, odstaw do lodówki.
Podawaj z ulubionym pieczywem.
Buraki możesz również ugotować - bez obierania. Do obierania buraków najlepiej załóż rękawiczki.
Wypróbuj przepis na chlebowe "Zrazy" na szybko. Możesz w nich wykorzystać Krem z buraków.