Jarzyny o smaku umami smażone w małej ilości tluszczu z estragonem i białym winem

12
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 6

Składniki

  • 2 łyżki białego wina
  • 2 łyżeczki borowików suszonych, mielonych
  • 2 łyżeczki Estragon w torebce
  • 1/2 łyżeczki Czosnek granulowany w torebce
  • 1/2 łyżeczki Sól morska
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 marchewka, przekrojona na połowę wzdłuż i cienko pokrojona w plasterki po przekątnej
  • 1 seler, cienko pokrojony w plasterki po przekątnej
  • 1 czerwona papryka, cienkie plasterki
  • 200 g szparagów, pokrojonych na ok. 5-centymetrowe kawałki
  • 300 g wielokolorowych pomidorków cherry
  • 100 g kapusty czerwonej w cienkich plasterkach

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy