Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Grillowana papryka nadziewana chorizo lub cieciorką

Kolejna propozycja na nietypowe, proste danie z grilla, które można przygotować w wersji mięsnej i w wegańskiej. Nadziewane papryczki będą kolorową, smakowitą przystawką z grilla a nadziane ciecierzycą - pożywnym daniem warzywnym.

Składniki
Porcja dla: 6
Sposób przygotowania
20 min Czas przygotowania 10 min Czas gotowania
20 min Czas przygotowania
10 min Czas gotowania
  • Chorizo (lub ciecierzycę), pomidory, komosę i kolendrę umieść w malakserze.

  • Dodaj czosnek i 2 łyżeczki chili, zmiksuj na jednolita masę.

  • Do każdej papryczki włóż nadzienie, ułóż na rozgrzanym ruszcie i grilluj około 10 minut.

  • Podawaj z kwaśną śmietaną wymieszana z sokiem z limonki i ½ łyżeczką chili.

Porady Gotowanie

W wersji wegańskiej zrób nadzienie na bazie ciecierzycy a śmietanę zastąp jogurtem sojowym.

Jeżeli nie masz świeżych papryczek, możesz upiec papryczki konserwowe (i odwrotnie).

Oceny i komentarze: 0