00 0
image
Oceń

Zapiekanki z kaszy jaglanej

Kasza jaglana nie zawiera glutenu, jest lekkostrawna i sycąca. Warzywne zapiekanki na blatach z kaszy jaglanej, to strzał w dziesiątkę. Z kilku prostych składników otrzymamy pyszny obiad lub kolację dla całej rodziny. Przepis przygotował nasz szef kuchni w ramach programu "Kulinarnie mocni".

Składniki
Porcja dla: 4-6
Sposób przygotowania
30 min Czas przygotowania 45 min Czas gotowania
30 min Czas przygotowania
45 min Czas gotowania
  • Kaszę gotuj w 1 l nieosolonej wody przez 15 min. na mocnym ogniu, wyjmij, odstaw do wystudzenia

  • Do kaszy dodaj suszone pomidory, 2 jajka i dokładnie wymieszaj.

  • Z kaszy formuj przy pomocy wałka i papieru do pieczenia podłużne blaty (20 cm x 8 cm, grubość ok 1cm), blaty z kaszy piecz w piekarniku przez 15 min w temp. 180 st.

  • Na blatach układaj pokrojone pomidory, brokuły oraz pokrojone w plastry i podsmażone pieczarki. Oprósz całość pieprzem ziołowym, posyp serem i wstaw ponownie do piekarnika na ok. 15min. w temp. 180 st.

Oceny i komentarze: 0