Tarta z jabłkami

Tarta z jabłkami to klasyczny wypiek na kruchym cieście. Smakuje wybornie o każdej porze roku, ale najwspanialej późnym latem - gdy drzewa uginają się od antonówek i szarej renety. Nasza tarta jabłkowa ma w sobie orzechy włoskie, kandyzowaną skórkę pomarańczową i cynamon. Sp... Tarta z jabłkami to klasyczny wypiek na kruchym cieście. Smakuje wybornie o każdej porze roku, ale najwspanialej późnym latem - gdy drzewa uginają się od antonówek i szarej renety. Nasza tarta jabłkowa ma w sobie orzechy włoskie, kandyzowaną skórkę pomarańczową i cynamon. Sprawdź nasz przepis na tartę jabłkową, w tym na idealny kruchy spód. Czytaj więcej Czytaj mniej
30MIN
Czas przygotowania
15MIN
Czas gotowania
12
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 4

Składniki

  • Ciasto
  • 300 g mąki
  • 150 g masła
  • 0,5 szklanki cukru
  • 1 żółtko
  • 1 łyżeczka Proszek Do Pieczenia
  • 50 ml wody
  • Nadzienie
  • 1 kg jabłek (antonówka, szara raneta) obranych i pokrojonych w grubą kostkę
  • 0,5 szklanki orzechów włoskich
  • 2 łyżki skórki pomarańczowej kandyzowanej
  • 100 ml wody
  • 3 łyżki cukru
  • 2 łyżeczki Cynamon w słoiczku

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy