Tarta z jabłkami to klasyczny wypiek na kruchym cieście. Smakuje wybornie o każdej porze roku, ale najwspanialej późnym latem - gdy drzewa uginają się od antonówek i szarej renety. Nasza tarta jabłkowa ma w sobie orzechy włoskie, kandyzowaną skórkę pomarańczową i cynamon. Sp...
Czytaj więcej
Czytaj mniej
30MIN
Czas przygotowania
15MIN
Czas gotowania
12
LICZBA SKŁADNIKÓW
Liczba porcji: 4
Składniki
- Ciasto
- 300 g mąki
- 150 g masła
- 0,5 szklanki cukru
- 1 żółtko
- 1 łyżeczka Proszek Do Pieczenia
- 50 ml wody
- Nadzienie
- 1 kg jabłek (antonówka, szara raneta) obranych i pokrojonych w grubą kostkę
- 0,5 szklanki orzechów włoskich
- 2 łyżki skórki pomarańczowej kandyzowanej
- 100 ml wody
- 3 łyżki cukru
- 2 łyżeczki Cynamon w słoiczku
Kluczowe produkty
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce