Surówka z marchewki jak z restauracji - z miodem, rozmarynem i sezamem

To surówka z marchewki jak z restauracji - i to tej najbardziej wykwintnej! Jeśli szukasz alternatywy dla tradycyjnej obiadowej surówki, to będzie strzał w dziesiątkę. Dodatek prażonego sezamu i świeżego imbiru sprawi, że ta propozycja będzie wyglądać i smakowa... To surówka z marchewki jak z restauracji - i to tej najbardziej wykwintnej! Jeśli szukasz alternatywy dla tradycyjnej obiadowej surówki, to będzie strzał w dziesiątkę. Dodatek prażonego sezamu i świeżego imbiru sprawi, że ta propozycja będzie wyglądać i smakować jak surówka z marchewki po azjatycku. Z kolei miód i sok z pomarańczy nadadzą jej delikatnej słodyczy. Czytaj więcej Czytaj mniej
8
LICZBA SKŁADNIKÓW

Składniki

  • 2/3 średnie marchewki
  • 1 łyżka prażonego sezamu
  • 5 łyżek stołowych klarowanego masła
  • 5 łyżek stołowych ulubionego miodu
  • 5 łyżek stołowych soku pomarańczowego
  • 0|5 łyżeczki Rozmaryn 10G, lub 2-3 gałązki świeżego
  • 2 centymetry imbiru
  • sok z limonki

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy