Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Szaszłyki z krewetek

Szukasz oryginalnego sposobu na przyrządzenie krewetek? Wrzuć je na grilla i podaj w formie smakowitych szaszłyków! Krewetki zawiń w cienkie plasterki cukinii i nadziej na patyczki, a następnie obtocz w posypce z chleba. Takie szaszłyki na grilla to prawdziwa rewolucja wśród klasycznych, grillowanych potraw, które zazwyczaj podajemy na przyjęciach w ogródku czy na tarasie. Aby podkreślić smak szaszłyków z krewetek, dodaj do nich aromatycznej przyprawy Kamis Szaszłyki z grilla w wygodnej tubie.

Składniki
Sposób przygotowania
  • Krewetki opłukać i osuszyć.

  • Cukinie pokroić wzdłuż na cieniutkie plasterki (zbyt grubo pokrojona cukinia będzie się łamać przy zwijaniu).

  • Chleb drobno posiekać, włożyć do miseczki razem z czosnkiem, przyprawą do szaszłyków, natką pietruszki, miętą i oliwą - wymieszać i doprawić solą, pieprzem.

  • Krewetki zawijać w plasterki cukinii i nadziewać na patyczki do szaszłyków.

  • Szaszłyki obtaczać w posypce z chleba, dociskając ją dłońmi.

  • Grillować przez około 5 minut z każdej strony, do zrumienienia.

Oceny i komentarze: 0