Ciasto rozmrozić zgodnie z opisem na opakowaniu.
Złożyć ciasto na pół, by przykryć nadzienie, pozlepiać mocno brzegi, posmarować wierzch roztrzepanym jajkiem i po nakłuwać szpikulcem w kilku miejscach, by para mogła uchodzić podczas pieczenia.
Wstawić na środkową półkę, do piekarnika nagrzanego do 200°C i piec ok. 40-50 min.
Po 30 min. przykryć folią aluminiową.
Po upieczeniu ostudzić.
Podawać pokrojone w plastry.
Kapustę drobno pokroić, zalać 2 szklankami zimnej wody i gotować 40-50 min.
Gdyby była za kwaśna, w połowie gotowania, odlać część wody i uzupełnić świeżą.
Cebulę drobno posiekać i zrumienić na oleju, dodać mąkę, wymieszać i całość smażyć przez 1-2 min.
Powstałą zasmażkę dodać do kapusty i dokładnie wymieszać.
Przyprawić do smaku Przyprawą do Bigosu.
Zagotować i nieco wystudzić.
Dużą blachę do pieczenia posmarować tłuszczem i rozłożyć na niej ciasto.
Na połowie ciasta, w odległości 1 cm od brzegów rozłożyć połowę kapusty, na kapuście pokrojone w paski (ok. 3 cm szerokości) filety łososia i przykryć pozostałą kapustą.