Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Tatar z makreli

"Tatar" z makreli i fasoli konserwowej zrobisz w 15 minut. Możesz podać go na kanapkach lub jako przystawkę. Przepis przygotował nasz szef kuchni w ramach programu "Kulinarnie mocni"

Składniki
Porcja dla: 4-6
Sposób przygotowania
15 min Czas przygotowania
15 min Czas przygotowania
  • Makrelę odsącz z oleju (nie wylewając go).

  • Makrelę posiekaj drobno razem z fasolą.

  • Dodaj pokrojoną w drobną kostkę cebulę i ogórek.

  • Dodaj koncentrat pomidorowy, przyprawy, sok z cytryny i delikatnie wymieszaj.

  • Do uzyskania odpowiedniej konsystencji możesz dodać olej z ryby.

  • Podawaj z ulubionym pieczywem.

Oceny i komentarze: 0