Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Szynka w galarecie ze szparagami

Szynka w galarecie to efektowna przystawka podawana z okazji Świąt Wielkanocnych. Możesz podać ją w formie plastrów lub roladek. Wykorzystaj sezonowe warzywa i ulubione przyprawy, aby nadać potrawie nowego smaku.

Składniki
Porcja dla: 4
Sposób przygotowania
1 godz.30 min Czas przygotowania
1 godz.30 min Czas przygotowania
  • Zalej żelatynę niewielka ilością wody i pozostaw na kilka minut żeby napęczniała.

  • Bulion zagotuj, a następnie zdejmij z ognia i dodaj napęczniałą żelatynę, stale mieszając do momentu aż się rozpuści, odstawiamy do ostudzenia.

  • Do serka dodaj chrzan, musztardę i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.

  • Odsącz szparagi z zalewy.

  • Posmaruj każdy plaster szynki serkiem, a następnie ułóż po trzy sztuki szparagów i zwiń.

  • Tak przygotowana szynkę wyłóż na półmisku i zalej tężejącą galaretą.

  • Wstaw półmisek do lodówki na minimum 1 godzinę, do całkowitego stężenia.

Porady Gotowanie

Niewykorzystane farsz do szynki możesz użyć do dekoracji. Przełóż go do rękawa cukierniczego i dekoruj roladki wyciskając małe rozetki.

Oceny i komentarze: 0