Pasztet z czerwonej soczewicy to zdrowa i smaczna alternatywa dla tradycyjnych pasztetów mięsnych. Nasz przepis gwarantuje idealnie gładką konsystencję i pełnię smaku, którą pokochają zarówno wegetarianie, jak i mięsożercy. Pyszna przekąska, idealna na każdą okazję, zwłaszcz...
Czytaj więcej
Czytaj mniej
30MIN
Czas przygotowania
50MIN
Czas gotowania
12
LICZBA SKŁADNIKÓW
Liczba porcji: 4-6
Składniki
- 200 g suchej czerwonej soczewicy
- 600 ml wody
- 1 cebula pokrojona w kostkę
- 4 łyżki oleju
- 150 g marchewki startej na grubej tarce
- 2 łyżki Curry w torebce
- 100 ml mleka kokosowego
- 3 jajka
- 1/2 łyżeczki Chili w torebce
- 1 łyżeczka Kolendra w liściach
- sól do smaku
Kluczowe produkty
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce