00 0
image
Oceń

Królik z pieczarkami

Mięso królika jest znane i cenione ze względu na swoją soczystość i delikatność. Proponujemy prosty przepis na królika z pieczarkami i szalotką, duszonego w białym winie z dodatkiem musztardy.

Składniki
Porcja dla: 4 - 6
Sposób przygotowania
30 min Czas przygotowania 1 godz.30 min Czas gotowania
30 min Czas przygotowania
1 godz.30 min Czas gotowania
  • Królika umyj, podziel na części i natrzyj przyprawą.

  • Na dużej patelni podgrzej masło, wrzuć pokrojone szalotki, królika i całość podsmaż na złoty kolor.

  • Mięso posyp mąką, dodaj musztardę, szklankę wody i wino.

  • Pieczarki podsmaż, dodaj do mięsa i całość duś ok. 1,5 h. W razie potrzeby podlewaj wodą.

  • Ugotowane mięso wyjmij na półmisek a do garnka wlej śmietanę i gotuj kilka minut.

  • Gotowym sosem polej mięso.

Oceny i komentarze: 0