Słodzona nektarem z agawy, wanilią, z domieszką rozgrzewających przypraw takich jak cynamon, kardamon i kurkuma, doda energii na cały dzień. Bezglutenowe twarde ziarna sorgo o lekko orzechowym smaku są znane od starożytności. Przez podgrzanie na płycie kuchennej, można prażyć je jak popcorn. Aby przygotować doskonałe śniadanie dodaj migdały, orzechy pekan i rozdrobnione kawałki kokosu. Rozkoszuj się granolą z dodatkiem mleka migdałowego, polej jogurtem i udekoruj świeżymi owocami. Jest to również doskonała przekąska w ciągu dnia.
Sorgo to twarde bezglutenowe starożytne ziarno o łagodnym smaku. Ziarno można prażyć jak popcorn, dodawać do pilawu, sałatek lub do innych potraw z ziarnami. Sorgo można znaleźć w sklepach z żywnością ekologiczną, w dziale z żywnością ekologiczną w supermarkecie lub online w sklepach ze specjalistycznymi produktami.
Podawaj granolę w miseczce z mlekiem migdałowym, jogurtem, świeżymi owocami takimi jak: jagody, maliny, mango czy kiwi.