1Wodę i mleko podgrzej 30℃, dodaj drożdże, dokładnie wymieszaj aż drożdże rozpuszczą się, dodaj cukier, łyżkę mąki, wymieszaj, odstaw na 20 minut w ciepłe miejsce (około 30 ℃).
2Do rozczynu dodaj pozostałą mąkę, sól, wyrabiaj około 6-8 minut do uzyskania jednolitego ciasta, w połowie wyrabiania dodaj roztopione masło.
3Ciasto przykryj i odstaw na 1 godzinę w ciepłe miejsce (około 30℃) do wyrośnięcia.
4Wyrośnięte ciasto rozwałkuj na placek o grubości około 5 mm. Wycinaj okrągłe kółka o średnicy 10 cm. Posmaruj z jednej strony olejem, złóż na pół tak żeby posmarowana strona znalazła się w środku, ułóż na podsypanej mąką tacy i odstaw pod przykryciem na kolejne 30 minut do wyrośnięcia.
5Wyrośnięte ciasto gotuj na parze w specjalnym koszyku około 10 minut.
6Mascarpone wymieszaj z malinami i cukrem pudrem.
7Bułeczki bao delikatnie rozchyl do każdej włóż 1-2 łyżki nadzienia, posyp posypka dekoracyjną.
8Sprzęt do przygotowania: miarka do płynów, termometr kuchenny, waga kuchenna, rondelek, trzepaczka, 2 miski, stolnica, wałek, kółko do wycinania o średnicy około 10 cm., taca, pędzelek kuchenny, duży garnek, koszyk do gotowania na parze.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.