3Z białek ubij sztywną pianę, w trakcie ubijania dodawaj partiami cukier, na koniec dodaj ocet winny.
4Do żółtek dodaj 2 łyżki ubitego białka, wymieszaj, następnie dodaj pozostałe białka i delikatnie, dokładnie wymieszaj.
5Formę do babki wysmaruj 1 łyżką masła, wlej masę, delikatnie ubij o blat, owiń folia spożywczą, w folii zrób wykałaczką kilka otworów.
6Formę ustaw w garnku, zalej do połowy gorącą wodą, przykryj, gotuj na bardzo wolnym ogniu 50 minut, wyjmij z wody, odwiń z foli, odstaw do wystygnięcia.
7Do rondelka wlej śmietankę, dodaj pozostałe masło. Pokruszoną czekoladę rozpuść na małym ogniu mieszając, nie doprowadzaj do wrzenia.
8Wystudzoną babke wyjmij z formy, polej sosem czekoladowym i oprósz posypką dekoracyjną.
9Sprzęt do przygotowania: 2 miski, mikser/trzepaczka, forma na babkę z kominem o średnicy około 20 cm, folia spożywcza, duży garnek z przykrywką, rondelek, waga kuchenna, miarka do płynów.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.