Żurawinowo-amarantusowe batoniki z gorzką czekoladą

14
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: Przepis na 36 (po 1 batoniku).

Składniki

  • Step 1
  • 1/3 szklanki kajmaku, podgrzanego
  • 2 i 1/2 szklanki kropelek z ciemnej czekolady, oddzielnie
  • 1 szklanka syropu klonowego
  • 1/2 szklanki miodu
  • 4 łyżeczki Cynamon mielony w torebce
  • 1 szklanka gładkiego masła migdałowego
  • 1/2 Wanilia laska
  • 1/2 szklanki ziarna amarantusa, oddzielnie
  • 1 szklanka niesłodzonych wiórków kokosowych
  • 1/2 szklanki suszonych owoców żurawiny lub wiśni, grubo pokrojonych
  • 1/2 szklanki solonych orzechów nerkowca, grubo pokrojonych
  • 1/2 szklanki błyskawicznych płatków owsianych, uprażonych
  • 1/4 łyżeczki Sól morska
  • 1 szklanka śmietany kremówki

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy