Wielkanocna tarta migdałowa

25MIN
Czas przygotowania
45MIN
Czas gotowania
15
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 6

Składniki

  • Ciasto:
  • 200 g mąki pszennej (odłóż 1 łyżkę)
  • 50 g brązowego cukru
  • 150 g masła (odłóż 1 łyżkę)
  • 2 żółtka
  • 2 łyżki zimnej wody
  • Szczypta soli
  • Nadzienie:
  • 200 g mrożonych malin
  • 40 g cukru
  • 200 g miękkiego masła
  • 100 g cukru
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki Aromat Migdałowy
  • 180 g mąki migdałowej
  • 70 g płatków migdałów
  • Cukier puder do podania

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy