Ta tarta z truskawkami doskonale sprawdzi się w walentynki i nie tylko! Kruche ciasto pokrywa tu aksamitna śmietankowo-serowa masa o smaku amaretto i wanilii, a całość wieńczą świeże truskawki oblane delikatną galaretkową glazurą. To efektowna, choć naprawdę prosta tarta z t...
Czytaj więcej
Czytaj mniej
25MIN
Czas przygotowania
20MIN
Czas gotowania
11
LICZBA SKŁADNIKÓW
Liczba porcji: 6
Składniki
- 1 duży arkusz mrożonego ciasta francuskiego (ok. 30 cm średnicy)
- 1 duże jajko
- 1 łyżka wody
- 1/3 szklanki pociętych migdałów, grubo posiekanych
- 5 łyżek stołowych cukru
- 1 opakowanie sera śmietankowego
- 2 łyżki amaretto lub soku pomarańczowego
- 1 szt. Wanilia laska
- 1/2 szklanki słodkiej śmietanki
- 3/4 kg truskawek
- galaretka z czarnej porzeczki
Kluczowe produkty
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce