Tarta z truskawkami

Ta tarta z truskawkami doskonale sprawdzi się w walentynki i nie tylko! Kruche ciasto pokrywa tu aksamitna śmietankowo-serowa masa o smaku amaretto i wanilii, a całość wieńczą świeże truskawki oblane delikatną galaretkową glazurą. To efektowna, choć naprawdę prosta tarta z t... Ta tarta z truskawkami doskonale sprawdzi się w walentynki i nie tylko! Kruche ciasto pokrywa tu aksamitna śmietankowo-serowa masa o smaku amaretto i wanilii, a całość wieńczą świeże truskawki oblane delikatną galaretkową glazurą. To efektowna, choć naprawdę prosta tarta z truskawkami, którą bez problemu przygotujesz we własnej kuchni. Smakuje i wygląda wybornie! Czytaj więcej Czytaj mniej
25MIN
Czas przygotowania
20MIN
Czas gotowania
11
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 6

Składniki

  • 1 duży arkusz mrożonego ciasta francuskiego (ok. 30 cm średnicy)
  • 1 duże jajko
  • 1 łyżka wody
  • 1/3 szklanki pociętych migdałów, grubo posiekanych
  • 5 łyżek stołowych cukru
  • 1 opakowanie sera śmietankowego
  • 2 łyżki amaretto lub soku pomarańczowego
  • 1 szt. Wanilia laska
  • 1/2 szklanki słodkiej śmietanki
  • 3/4 kg truskawek
  • galaretka z czarnej porzeczki

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy