Tarta cytrynowa z bezą

15MIN
Czas przygotowania
50MIN
Czas gotowania
15
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 8

Składniki

  • Ciasto kruche
  • 110 g masła - pokrojone w kostkę
  • 220 g mąki pszennej tortowej
  • 60 g cukru pudru
  • 2 żółtka
  • otarta skórka z 1/2 cytryny
  • Krem cytrynowy
  • 3 jajka
  • 50 ml białego wina wytrawnego
  • 100 ml śmietanki UHT 30%
  • 40 g Cukier Z Wanilią
  • sok z cytryny
  • otarta skórka z 1/2 cytryny
  • 30 g masła w temperaturze pokojowej
  • Beza
  • 2 białka
  • 50 ml białego wina wytrawnego
  • 100 g cukru

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy