Ten piernik wegański podbije serca Twoich gości równie mocno, co tradycyjne świąteczne wypieki. Dodany do ciasta mus jabłkowy, sok pomarańczowy i specjalna przyprawa sprawią, że Twój wegański piernik nabierze delikatnego owocowo-korzennego charakteru. Prawdziwym hitem będzie...
Czytaj więcej
Czytaj mniej
15MIN
Czas przygotowania
50MIN
Czas gotowania
10
LICZBA SKŁADNIKÓW
Składniki
- 2 szklanki mąki pszennej
- ¾ szklanki syropu klonowego
- ⅓ szklanki oleju rzepakowego
- 1 szklanka musu jabłkowego
- ¼ szklanki soku pomarańczowego
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 3 łyżeczki Przyprawa do piernika
- ½ łyżeczki Kardamon mielony
- Polewa
- 100 g czekolady gorzkiej lub deserowej
- 2-3 łyżki powideł śliwkowych
Kluczowe produkty
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce


