2GODZ.
Czas przygotowania
40MIN
Czas gotowania
21
LICZBA SKŁADNIKÓW
Składniki
- Ciasto drożdżowe
- 500 g mąki pszennej
- 180 ml mleka
- 20 g suchych drożdży
- 4 łyżki masła
- 6 łyżek stołowych cukru
- 2 łyżki wódki
- 6 żółtek
- 1 Wanilia laska
- szczypta Sól morska
- Masa makowa
- 500 g maku
- 180 g cukru
- 80 g rodzynek
- 50 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
- 50 g orzechów włoskich
- 6 białek
- 1 łyżka masła
- 3 łyżki miodu
- 1 łyżeczka Cynamon mielony w torebce
- 1 łyżeczka ekstraktu z migdałów lub aromatu migdałowego
- Dodatkowo na lukier
- 1 szklanka cukru pudru
- 4 łyżki wody
Kluczowe produkty
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce