30MIN
Czas przygotowania
30MIN
Czas gotowania
15
LICZBA SKŁADNIKÓW
Liczba porcji: 6
Składniki
- Ciasto Crostata:
- 175 g mąki pszennej
- 50 g płatków migdałowych
- 1 łyżka cukru pudru
- 1/4 łyżeczki Sol morska ziolowa
- 100 g zimnego pokrojonego masła niesolonego
- 3 łyżki zimnej wody
- Nadzienie z gruszek i berberysu:
- 3 twarde dojrzałe gruszki, obrane, bez gniazd nasiennych i pokrojone
- 50 g suszonego berberysu
- 100 g cukru pudru
- 25 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka Cynamon mielony w torebce
- 1/4 łyżeczki Sol morska ziolowa
- 1/2 łyżeczki ekstraktu z migdałów
- 1 jajko, lekko roztrzepane
- 25 g płatków migdałów
Kluczowe produkty
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce