40MIN
Czas przygotowania
40MIN
Czas gotowania
16
LICZBA SKŁADNIKÓW
Liczba porcji: 8
Składniki
- Ciasto:
- 500 g dyni Hokkaido ( oczyszczonej, bez skóry)
- 3 jaja
- 220 g mąki
- 125 ml oleju roślinnego
- 220 g mąki
- 2 łyżeczki Cynamon mielony w torebce
- 1/4 łyżeczki Imbir mielony
- 1/4 łyżeczki Gałka muszkatołowa mielona
- 2 łyżeczki Proszek Do Pieczenia
- szczypta soli
- 80 g cukru drobnego
- 1 łyżka masła
- Lukier:
- 2 łyżki soku z pomarańczy
- 60 g cukru pudru
- Do dekoracji:
- 2-3 łyżki mieszanki ulubionych bakalii
Kluczowe produkty
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce