2GODZ. 30MIN
Czas przygotowania
30MIN
Czas gotowania
19
LICZBA SKŁADNIKÓW
Liczba porcji: 8
Składniki
- Ciasto
- 500 g mąki pszennej typ 500
- 80 g cukru
- 1/3 łyżeczki soli
- 8 g drożdży KAMIS
- 250 ml mleka 3.2%
- 3 jaja
- 100 g roztopionego masła
- Nadzienie
- 300 ml mleka 3.2%
- 300 g mielonego maku
- 25 g masła
- 45 g skórki z pomarańczy
- 45 g rodzynek
- 45 g orzechów włoskich posiekanych
- 100 g miodu
- 15 ml Aromat Migdałowy
- 1 opakowanie Cukier Wanilinowy
- Lukier
- 20 ml wody
- 100 g cukru pudru
- 5 ml Aromat Migdałowy
Kluczowe produkty
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce