Klasyczna babka migdałowa na bazie mąki ryżowej doskonale odnajdzie się na Twoim wielkanocnym stole - i nie tylko! Aromat migdałowy nada jej głęboki, orzechowy posmak, a sos czekoladowy i dekoracyjna posypka uczynią z niej prawdziwe kulinarne dzieło sztuki. Idealna i do podz...
                        
                        
                            
                            Czytaj więcej
                            Czytaj mniej
                        
                        
            
        25MIN
                    Czas przygotowania
        
                50MIN
                    Czas gotowania
                12
                    LICZBA SKŁADNIKÓW
        
                Liczba porcji: 6
Składniki
- 3 jaja
- 20 ml oleju
- 50 ml mleka 3.2%
- 70 g mąki ryżowej
- 7 ml Aromat Migdałowy
- Szczypta soli
- 75 g drobnego cukru
- 1 łyżka octu winnego
- 3 łyżki masła
- 100 g czekolady deserowej
- 75 ml śmietanki 30%
- 2 łyżki Posypka Dekoracyjna Serduszka
Kluczowe produkty
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

 
                              
                    
                              
                    
                              
                    
                              
                    
     
                                                                 
                                                                 
							 
                                                     
                                                     
                                                     
										 
										 
										
