Pyszne, chrupiące racuchy z ananasem, wanilią i cynamonem to egzotyczna alternatywa dla klasycznych polskich racuchów z jabłkiem. Po prostu musisz ich spróbować! W naszym przepisie plastry ananasa moczysz w pełnym przypraw cieście naleśnikowym, a następnie obtaczasz w wiórka...
Czytaj więcej
Czytaj mniej
14
LICZBA SKŁADNIKÓW
Składniki
- 100 mąki pszennej
- pół łyżeczki sody oczyszczonej
- 20 g cukru, czyli jedna łyżka
- 1 jajo
- 200 ml mleka
- 1 łyżka oleju roślinnego
- 1 łyżeczka Cynamon mielony w torebce
- 1 Wanilia laska
- 1 duży ananas lub ananas z puszki
- frytkownica lub duży garnek
- cukier puder do posypania
- tłuszcz do smażenia
- wiórki kokosowe
- świeże borówki i listki melisy
Kluczowe produkty
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce


