Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Racuchy z ananasem , cynamonem i wiórkami kokosowymi

Składniki
Sposób przygotowania
  • Na początku musisz przygotować ciasto, podobne do naleśnikowego. Do miski wsyp mąkę, pamiętaj, żeby ją przesiać, wtedy nabierze powietrza i będzie bardziej puszysta, potem sodę i cukier. Wszystko dokładnie wymieszaj. W oddzielnej miseczce roztrzep widelcem jajko, tak żeby miało jednolitą konsystencję. W mące „wykop” małą studnię, do której wlej jajko, mleko i łyżkę oleju roślinnego. Używając rózgi wymieszaj wszystkie składniki, tak żeby nie było grudek.

  • Jak ciasto będzie miało jednolitą konsystencję dodaj pestki z laski wanilii i cynamon. Oczywiście wszystko dokładnie wymieszaj, a następnie miskę zakryj folią spożywczą i schowaj do lodówki na minimum 30 minut.

  • W międzyczasie obierz i pokrój ananasa w plastry o grubości około 0,5 cm i wykrój środek, tzw. drewno z ananasa. Wyciągnij ciasto z lodówki, a wiórki kokosowe wysyp do płaskiego naczynia. Najpierw obtocz ananasa w cieście, a potem w wiórkach. Tak przygotowane pajdy przełóż na talerz.

  • Frytkownicę rozgrzej do 170 stopni. Jeśli nie masz frytkownicy, po prostu w dużym garnku rozgrzej olej. Pajdy z ananasa smaż pojedynczo przez około 4 do 6 minut.

  • Gotowe danie możesz przybrać świeżymi borówkami, lub innymi owocami, które lubisz. Na koniec wszystko posyp cukrem pudrem i dołóż listki melisy.
    Smacznego!

Oceny i komentarze: 0