Racuchy z ananasem

Pyszne, chrupiące racuchy z ananasem, wanilią i cynamonem to egzotyczna alternatywa dla klasycznych polskich racuchów z jabłkiem. Po prostu musisz ich spróbować! W naszym przepisie plastry ananasa moczysz w pełnym przypraw cieście naleśnikowym, a następnie obtaczasz w wiórka... Pyszne, chrupiące racuchy z ananasem, wanilią i cynamonem to egzotyczna alternatywa dla klasycznych polskich racuchów z jabłkiem. Po prostu musisz ich spróbować! W naszym przepisie plastry ananasa moczysz w pełnym przypraw cieście naleśnikowym, a następnie obtaczasz w wiórkach kokosowych i smażysz na złoto. Takie racuchy z ananasem będą idealne w roli słodkiego śniadania lub deseru. Czytaj więcej Czytaj mniej
14
LICZBA SKŁADNIKÓW

Składniki

  • 100 mąki pszennej
  • pół łyżeczki sody oczyszczonej
  • 20 g cukru, czyli jedna łyżka
  • 1 jajo
  • 200 ml mleka
  • 1 łyżka oleju roślinnego
  • 1 łyżeczka Cynamon mielony w torebce
  • 1 Wanilia laska
  • 1 duży ananas lub ananas z puszki
  • frytkownica lub duży garnek
  • cukier puder do posypania
  • tłuszcz do smażenia
  • wiórki kokosowe
  • świeże borówki i listki melisy

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy