0 0 0
image
Oceń

Domowe tortille

Placki do tortilli można zrobić samodzielnie w domu. Nie potrzebujemy nawet mąki kukurydzianej - pszenne tortille też smakują wybornie. Kluczem do sukcesu jest dodanie do ciasta gorącej wody, która skleja mąkę. Domowe tortille ze świeżymi dodatkami, to prosty i zdrowy posiłek dla całej rodziny. Przepis przygotował nasz szef kuchni w ramach programu "Kulinarnie mocni".

Składniki
Porcja dla: 8-10
Sposób przygotowania
35 min Czas przygotowania 10 min Czas gotowania
35 min Czas przygotowania
10 min Czas gotowania
  • Mąkę, wodę, szczyptę soli i olej wyrabiaj kilka minut do uzyskania jednolitej masy. Odstaw na kilkanaście min.

  • Ciasto podziel na 8-10 równych części. Uformuj z nich kule a następnie rozwałkuj na bardzo cienkie placki.

  • Placki smaż po kilkadziesiąt sekund z każdej strony.

  • W gorącą tortille zawijaj swoje ulubione produkty (warzywa, mięso itp.)

Oceny i komentarze: 0