Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Pieczone pierożki z konfiturą z dyni

Zaskakujące pierożki! Ciasto z sera, nadzienie z dyni a do tego pierożki pieczone. I jeszcze ten aromat kardamonu. Te słodkie cudeńka są warte spróbowania. Przepis przygotował nasz szef kuchni w ramach programu "Kulinarnie mocni".

Składniki
Porcja dla: 4-6
Sposób przygotowania
25 min Czas przygotowania 20 min Czas gotowania
25 min Czas przygotowania
20 min Czas gotowania
  • Do mąki dodaj kardamon. Następnie połącz z zimnym masłem i wymieszaj. Dodaj zmielony dwukrotnie ser i wyrób na jednolite ciasto. Odstaw do lodówki na około 1 godzinę.

  • Z ciasta formuj małe, okrągłe placki. Nakładaj na nie łyżeczkę konfitury z dyni i sklejaj na kształt pierożków.

  • Pierożki układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

  • Piecz około 20 minut w temperaturze 190°C.

Oceny i komentarze: 0