Podgrzej piekarnik do 200° C.
Utrzyj masło i cukier puder na gładką, jasną i puszystą masę. Przesiej mąkę i pół łyżeczki cynamonu razem i połącz z maślaną masą, by powstało ciasto. Ostudź je, a następnie rozwałkuj na grubość pół centymetra.
Wykorzystując foremki w kształcie serca, wytnij 2 serduszka nieco mniejsze od talerzyka deserowego. Wytnij jeszcze 2 serduszka nieco mniejsze niż pierwsze dwa. Umieść je na blasze do pieczenia i piecz przez ok. 10 minut. Ostudź ciastka nieco przed zdjęciem ich z blachy.
W międzyczasie ubij śmietanę na sztywno, wymieszaj z brandy, cukrem pudrem i ćwiartką łyżeczki cynamonu. Umieść całość w przyrządzie do ozdabiania i rozprowadź na powierzchni większych ciasteczek. Przykryj mniejszymi ciasteczkami.