Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Churros nadziewane twarogiem

Churros to hiszpański przysmak - rurki z ciasta są smażone w głębokim tłuszczu podobnie jak nasze pączki lub faworki. Proponujemy churros nadziewane słodką masą twarogową. Wspaniale smakują podane z sosem czekoladowym. Przepis przygotował nasz szef kuchni w ramach programu "Kulinarnie mocni".

Składniki
Porcja dla: 4-6
Sposób przygotowania
20 min Czas przygotowania 40 min Czas gotowania
20 min Czas przygotowania
40 min Czas gotowania
  • W rondelku rozpuść 100g masła, dodaj wodę i zagotuj.

  • Do gorącego masła z wodą dodaj mąkę, sól i 1 łyżeczkę cukru z prawdziwą wanilią.

  • Podgrzewaj energicznie mieszając do uzyskania jednolitego ciasta.

  • Ciasto lekko wystudź. Wyrabiaj, dodając pojedynczo jaja.

  • Ciasto umieść w worku do szprycowania i wyciskaj bezpośrednio na gorący olej, odcinając nożem, tak aby ciastka miały ok. 8-10 cm długości.

  • Wyłóż na ręcznik papierowy, odsącz i długim cienkim narzędziem zrób podłużny otwór.

  • Przy pomocy worka cukierniczego nadziej churros twarogiem, posyp pozostałym cukrem z prawdziwa wanilią.

  • Sos czekoladowy:

  • W rondelku rozpuść masło, dodaj czekoladę, śmietanę i delikatnie podgrzewaj, mieszając do uzyskania jednolitej konsystencji.

Porady Gotowanie

Oto prosta i smaczna masa serowa, idealna do churros: Twaróg z konfiturami.

Oceny i komentarze: 0