Carpaccio z ananasa z granitą rabarbarowo-truskawkową
5
Składniki
ciasta desery napoje
Carpaccio z ananasa z granitą rabarbarowo-truskawkową
5
Składniki
Składniki 4 osób Porcje
- 1 ananas
- 3 szt. rabarbaru
- 100 g truskawek
- 100 g cukru palmowego (ewentualnie zwykły)
- Przyprawa do kawy i deserow
Instrukcje
- 1 Ananasa obierz ze skóry , wytnij twardy rdzeń ze środka, pokrój cienko w plasterki i rozłóż na talerzu.
- 2 Zawiń w folię i włóż do lodówki.
- 3 Rabarbar oczyść, pokrój cienko i gotuj w wodzie (0,4 l) z dodatkiem cukru i truskawek.
- 4 Gdy płyn odparuje do 2/3 objętości, całość zmiksuj.
- 5 Przelej do szerokiego, płaskiego naczynia i umieść w zamrażarce.
- 6 Co 30 min. przemieszaj widelcem, aż do momentu gdy całkiem zamarznie (powinny powstać kryształki lodu, które trzeba zeskrobać z naczynia).
- 7 Ananasa wyjmij z lodówki, odwiń folię.
- 8 Z granity rabarbarowo-truskawkowej formuj za pomocą dwóch stołowych łyżek owalne kluseczki i układaj na carpaccio z ananasa.
- 9 Całość posyp obficie świeżo zmieloną przyprawą do kawy i deserów w młynku.
Składniki 4 osób Porcje
- 1 ananas
- 3 szt. rabarbaru
- 100 g truskawek
- 100 g cukru palmowego (ewentualnie zwykły)
- Przyprawa do kawy i deserow
Loading_More
Loading_More
Odkryj nowy smak: Musztarda z Curry
Musztarda z Curry to łagodna mieszanka smaków z przyprawami curry w roli głównej oraz z delikatną nutą owocową.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.