Bułeczki bao z nadzieniem z orzechów pekan i sosem czekoladowym z bourbonem

30MIN
Czas przygotowania
20MIN
Czas gotowania
19
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 16

Składniki

  • Bułeczki bao
  • 1 szklanka mleka kokosowego
  • 1/2 szklanki cukru
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 1 laska Wanilia laska, (same kryształki)
  • 3 1/2 szklanki mąki samorosnącej
  • Nadzienie z orzechów pekan
  • ½ szklanki cukru
  • ½ szklanki syropu kukurydzianego w wersji light
  • 1 jajko (roztrzepane)
  • 2 łyżki masła
  • ½ łyżeczki Cynamon mielony w torebce
  • ¼ łyżeczki soli
  • 1 szklanka posiekanych prażonych orzechów pekan
  • ½ laski Wanilia laska, (same kryształki)
  • Sos czekoladowy z bourbonem
  • 115 g półsłodkiej czekolady do wypieków (w drobnych kawałkach)
  • ¼ szklanki śmietany kremówki
  • ¼ szklanki syropu kukurydzianego w wersji light
  • ½ łyżeczki Cynamon mielony w torebce
  • 2 łyżki bourbonu
  • ½ laski Wanilia laska, (same kryształki)

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy