00 0
image
Oceń

Brzoskwiniowe ciasto z patelni

Można zrobić pyszne ciasto bez piekarnika. Puszyste ciasto z brzoskwiniami smakuje jak biszkopt, a jego przyrządzenie zajmie niewiele ponad pół godziny. Przepis przygotował nasz szef kuchni w ramach programu "Kulinarnie mocni"

Składniki
Porcja dla: 6-8
Sposób przygotowania
15 min Czas przygotowania 25 min Czas gotowania
15 min Czas przygotowania
25 min Czas gotowania
  • Białka jaj ubij z cukrem, dodaj cukier z prawdziwą wanilią.

  • Do ubitych białek powoli wkręć żółtka, dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.

  • Masę wylej na patelnię, wyłożoną papierem do pieczenia.

  • Na wierzchu ułóż cząstki brzoskwiń.

  • Smaż na wolnym ogniu pod przykryciem przez ok 20 minut, przewróć i piecz jeszcze ok 5 minut.

Oceny i komentarze: 0