Babeczki waniliowe to idealny przepis na deser świąteczny lub na uroczystość rodzinną. Delikatny i słodki smak muffinek na pewno przypadnie do gustu nawet najmłodszym. Przepis na nasze babeczki waniliowe jest bardzo prosty, zatem każdy może je przygotować.
Ciasto - z podanych składników zgnieść ciasto i wstawić je na 45 min do lodówki.
Krem - 1/4 szklanki mleka, jajko żółtko i mąkę wymieszać na jednolitą masę.
Pozostałe mleko zagotować z cukrem, cukrem z prawdziwą wanilią i masłem.
Dodać masę jajeczną i całość, ciągle mieszając zagotować. Ostudzić.
Foremki do babeczek wylepić ciastem, napełnić kremem i zakleić krążkami ciasta od góry.
Piec ok. 40-50 min w temp. 2000C, aż będą złocisto-brązowe.
Przed podaniem posypać cukrem pudrem.