Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Przyprawa do ogórków kwaszonych i małosolnych

Kwaszenie zwane też kiszeniem to naturalny proces fermentacji. W kuchni polskiej najczęściej kisi się ogórki i kapustę, czasem też buraki i pomidory. Ogórki kiszone są dobrą alternatywą dla warzyw i owoców w okresie zimowym, gdyż są pełne wartości odżywczych i dobroczynnych bakterii, które wspierają utrzymanie prawidłowego składu bakteryjnej flory jelitowej. Nasza Przyprawa do ogórków kwaszonych i małosolnych zawiera dużą ilość kopru i czosnku, przez co nadaje orzeźwiający smak domowym ogórkom.

Informacje o produkcie

Składniki

Łodygi kopru - 30%, chrzan, czosnek - 21%, gorczyca biała, nasiona kopru - 11,7%, liście laurowe, estragon

  • Kod EAN

  • 5900084254571

Zastosowanie

Aby przygotować kiszone ogórki, ułóż je ciasno w litrowych słoikach. Wsyp po łyżeczce przyprawy Kamis i zalej przestudzoną solanką przygotowaną z wody i soli (na 1 litr wody użyj 2 łyżki soli). Zakręć słoiki i odstaw na 2 dni w zaciemnione miejsce. Po tym czasie przenieś w chłodne miejsce na 3-4 tygodnie.

Aby otrzymać ogórki małosolne, słoiki z ogórkami w zalewie zostaw otwarte, przykryte ściereczką lub talerzykiem na 2 - 3 dni w temperaturze pokojowej.

Oceny i komentarze: 0