ok. 500 g łaty wołowej (pokrojonej w cienkie plastry)
Do podania:
Makaron chiński (ugotowany) mieszanka grzybów (pokrojonych w plasterki) kapustka pak choi (grubo posiekana) kiełki z fasoli czerwona papryka (pokrojona w plasterki) chrupiący chiński makaron jajeczny
Instrukcje
1Przygotuj bulion. W głębokim garnku rozgrzej olej na średnim ogniu, następnie dodaj cebulę i smaż, co chwilę mieszając, przez ok. 3 minuty aż do miękkości. Dodaj bulion , pastę curry, sos sojowy, brązowy cukier, czosnek i imbir. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj przez 20 minut. Bezpośrednio przed podaniem wlej sok z limonki i wymieszaj.
2W międzyczasie przygotuj ostry sos chili. W niewielkiej misce wymieszaj wszystkie składniki, przykryj i wstaw do lodówki.
3Pokrojone w plastry mięso wołowe ułóż na talerzu. Resztę dodatków umieść w osobnych miseczkach.
4Przed podaniem przelej bulion do dużego elektrycznego kociołka lub rozgrzanego wolnowaru. Goście będą mogli sami ugotować mięso w bulionie (2–3 minuty lub dłużej w zależności od preferencji).
5Każdy z gości może nadać swojej porcji indywidualny charakter. Wystarczy do każdej z miseczek nalać bulion wraz z mięsem, a dodatki i ostry sos chili goście mogą wówczas nakładać sami wedle uznania.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.