2Namoczone wcześniej grzyby ugotuj, odcedź i posiekaj.
3Kaszę wypłucz zalej wodą( proporcje 1:2), dodaj szczyptę soli gotuj kilkanaście min. pod przykryciem, odstaw do momentu aż będzie sypka.
4Do kaszy dodaj, masło, mięso lub pokrojony w kostkę boczek, grzyby oraz pokrojoną w kostkę, zeszkloną cebulę.
5Dodaj majeranek i wyciśnięty czosnek, dopraw do smaku pieprzem i solą, wymieszaj.
6W liście kapusty zawijaj farsz, gołąbki układaj w żaroodpornym naczyniu, wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. i piecz przez ok. 30 min. Najpierw piecz gołąbki pod przykryciem a potem odkryj.
7Podawaj z sosem pomidorowym lub grzybowym.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.