1W średniej wielkości misce wymieszaj cebulkę z 1 łyżeczką soli morskiej oraz wodą, namaczaj ją przez 10 minut, a następnie dobrze odsącz.
2Sok z limonki, oliwę, miód, czosnek, pieprz oraz pozostałą ¼ łyżeczki soli ubij razem w dużej misce. Dodaj odsączoną cebulkę, pomidory, ogórka, marchewkę oraz kolendrę i dobrze wymieszaj. Przykryj i przechowuj w lodówce do momentu podania. Sałatka stanowi świetny dodatek do tanzańskich szaszłyków BBQ z sosem pomidorowo-cebulowym (sprawdź osobny przepis).
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.