1Ziemniaki zalej woda, gotuj 10-15 min. tak aby były na wpół miękkie, następnie wsyp szklankę mąki aby dokładne pokryć wszystkie ziemniaki.
2Gotuj dalej pod przykryciem aż ziemniaki będą miękkie a woda zostanie wchłonięta przez mąkę.( nadmiar wody odcedź nie wylewając jej).
3Całość ubijaj drewnianą pałka lub tłuczkiem do ziemniaków na jednolitą puszystą masę która będzie odchodziła od brzegów garnka. Jeżeli masa będzie za sucha podlej wodą z odcedzonych ziemniaków i dalej ubijaj.
4Słoninę pokrój w kostkę i podsmaż na niej drobno pokrojona cebulę.
5Serwując za każdym razem łyżkę maczaj w tłuszczu i szarp ziemniaki z garnka i układaj na talerzu rozety ( na kształt kalafiora).
6Obficie polej okrasą, podawaj z zsiadłym mlekiem.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.