Pasztet warzywny z soczewicą

30M
Czas przygotowania
50M
Czas gotowania
18
Składniki

Składniki 6 Porcje

  • 200 g czerwonej soczewicy
  • 600 ml wody
  • 1 cebula pokrojona w kostkę
  • 4 łyżki oleju
  • 150 g marchewki startej na grubej tarce
  • 100 ml smietanki 30%
  • 150 g zielonego groszku mrożonego
  • 6 jaj (2 ugotowane na twardo, 4 surowe)
  • 2 łyżki natki pietruszki posiekanej
  • 1 łyżeczka Tymianek w torebce
  • 2 łyżeczki Czosnek granulowany w torebce
  • 2 łyżeczki Papryka wędzona
  • Sól i pieprz do smaku
  • Sos:
  • 250 ml kwaśniej śmietany
  • 3 rzodkiewkki starte na grubej tarce
  • 3 łyżki posiekanego szczypioru z dymki
  • 1/2 łyżeczki Czosnek granulowany w torebce

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce