1Grzyby zalej zimną wodą i odstaw na noc do namoczenia. Przelej do garnka i gotuj w wodzie, w której się moczyły aż zmiękną.
2W tym czasie posiekaj cebulę w kostkę, a marchewkę zetrzyj na tarce z grubymi oczkami. W garnku rozgrzej olej lniany, przesmaż na nim cebulę, a następnie dodaj marchewkę.
3Jeśli kapusta jest zbyt kwaśna przelej ją zimną wodą i lekko odciśnij, następnie posiekaj ją drobniej i dodaj do smażących się warzyw. Całość zalej taką ilością wody, aby je całkowicie przykryła i zagotuj.
4Następnie dodaj przyprawy – liście laurowe, jagody jałowca oraz sól i pieprz do smaku. Gotuj na wolnym ogniu ok. 30 min. Gdy grzyby będą już prawie miękkie dodaj je do kapusty i zwiększ ogień. Zagotuj całość aż grzyby będą całkowicie miękkie, a wywar nieco odparuje.
5W rondelku roztop masło i dodaj je do kapusty, duś tak kilka minut.
6Łazanki ugotuj al’dente i połącz je z kapustą.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.