2Wszystkie składniki połącz razem i zmiksuj na jednolitą masę. Jeśli jest to konieczne przed smażeniem rozprowadź dowolny tłuszcz na patelni. Następnie smaż naleśniki na dobrze rozgrzanej patelni.
3Farsz:
4Na patelni rozgrzej oliwę. Cebulę posiekaj w kostkę i podsmaż na rozgrzanej patelni. Dodaj mrożony szpinak, przykryj i trzymaj na patelni do momentu aż się rozmrozi (zamieszaj co jakiś czas). Następnie dodaj śmietanę, starty ser i ponownie zamieszaj. Na koniec dopraw do smaku solą, pieprzem, czosnkiem, gałką muszkatołową i chili (opcjonalnie). Trzymaj na patelni do momentu aż cała woda nie wyparuje. Jeśli wody zgromadziło się bardzo dużo możesz wyłożyć szpinak na sitko i odcisnąć jej nadmiar.
5Całość:
6Na każdego naleśnika nałóż porcję farszu (ok. 2 łyżki) i posyp niewielką ilością startego sera. Złóż boki naleśnika do środka, a następnie zawiń go w rulonik. Powtórz czynności przy każdym naleśniku. Następnie roztrzep w misce 2 jajka oraz 3 łyżki mleka. Na oddzielnej misce wysyp bułkę tartą. Każdy rulonik z farszem zamocz w jajku, a następnie w bułce tartej. Na patelni rozgrzej olej. Smaż krokiety z każdej strony, aż nabiorą złotego koloru.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.