2Do miski przesiej mąkę razem z proszkiem do pieczenia, dodaj sól i cukier, dolej mleko i wbij jajka. Zmiksuj całość aż do uzyskania konsystencji niezbyt gęstej śmietany, pozostaw na ok. pół godziny w lodówce. Smaż naleśniki na kilku kroplach oleju.
3Farsz:
4Grzyby zalej wodą i pozostaw na noc do namoczenia. Następnie ugotuj je w tej samej wodzie, ostudź, lekko odciśnij z nadmiaru wywaru i drobno pokrój. Kiszoną kapustę lekko odciśnij i posiekaj. Cebulę pokrój w drobną kostkę i przesmaż na oleju, dodaj grzyby i kiszoną kapustę. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz przyprawą do Bigosu i potraw z kapusty, duś na wolnym ogniu ok. 40 min. W połowie duszenia dodaj do całości drobno poszatkowaną świeżą kapustę i odparuj nadmiar wywaru. Pozostaw farsz do ostygnięcia, a jeśli będzie zbyt wodnisty dodaj łyżkę bułki tartej.
5Krokiety:
6Na środek każdego naleśnika nałóż porcję farszu, rozsmaruj dokładnie po całości i zwiń w kopertę lub rulonik. Przygotowane krokiety panieruj w roztrzepanym jajku i bułce tartej i smaż z obu stron na oleju. Podawaj samodzielnie lub np. do barszczu na Wigilię.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.