1Groch namocz przez ok 12 godz. ( najlepiej na noc) Następnie ugotuj go w tej samej wodzie.( dodaj do smaku soli pod koniec)
2Kapustę należy odwarzyć tzn. zagotuj kapustę i odcedź a następnie zalej ją wrzątkiem i gotuj do miękkości, odcedź ponownie kapustę i odciśnij.
3Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie, odcedź, odparuj ugnieć tłuczkiem.
4Groch, kapustę i ziemniaki wymieszaj razem.
5Pokrojoną w kostkę słoninę podsmaż, dodaj pokrojoną w kostkę cebule i smaż razem do uzyskania rumianych skwarek, następnie dodaj do kapusty z grochem.
6Dopraw do smaku pieprzem, następnie wszystko przesmaż w rondlu przez ok 10 min. ciągle mieszając.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.