1Kalafior rozdzielić na różyczki i dokładnie umyć.
2Bułkę tartą zrumienić na maśle, kalafior przełożyć do ogrzanej miski, posypać bułką tartą i Pietruszką.
3Sos podać oddzielnie w sosjerce.
4Zagotować w 2 litrach wody z dodatkiem soku cytrynowego.
5Różyczki kalafiora włożyć do zakwaszonego wrzątku, gotować pod przykryciem przez 15 minut, następnie osączyć i pozostawić w sicie nad wrzącym wywarem.
6Ser zetrzeć na tarce.
7Masło roztopić, dodać mąkę i zasmażyć na jasnożółty kolor.
8Zasmażkę rozprowadzić dodając stopniowo wywar, zagotować.
9Do sosu wlać mleko i wymieszać trzepaczką do piany, dodając sól, Gałkę Muszkatołową i ser.
10Sos gotować przez 8 minut nie przerywając mieszania.
11Rozmącone żółtko połączyć z 2-3 łyżkami sosu, następnie wymieszać z sosem.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.